amrifla.ru

Bird of the jackdaw. Opis in habitat. Selitvene ptice ali ne?

Bird of jackdaw fotografijaGalka je ena od predstavnikov družine Voronov. Je nekoliko manjši od vrana, vendar ima popolno gradnjo. Dolžina telesa je 33-38 cm, masa 137-270 gramov, razpon 64-75 cm. Samci so večji od žensk. Včasih je zaradi črne barve prevzeta vrana, čeprav je barva perja na drogu črna s temno sivim odtenkom. Bill je majhen, širok, včasih pokrit s trdimi ščetinami. Rep je nekoliko zaobljen in ozek. Noge so črne. Če je ptica navdušena, se na hrbtni strani lahko tvori greben perjastega perja. Ptica ima briljantna krila in modrikaste oči.

Bird of the jackdaw

Na soncu so krila trepeta v modri barvi. Mladi posamezniki imajo sivkasto perje brez odsevov. Jackdaw naredi zvok kot "kai" ali "kyaa". Žvečenje je mogoče videti v skupinah z rosami, vranami in drugimi pticami. Všeč mi je v gnezdo, pogosto v kamnitih zgradbah. Hladno perje se ne boji zaradi debelega in puhastega perja.

Galka je privlačila ljudi že od antičnih časov. Naselje blizu ljudi, hrepenenje po lepih predmetih, družabnost in domestikacija - vse te značilnosti se odražajo v naši kulturi.

Migratory bird dawDomača dežela te ptice - zahodne Evroazije in Severne Afrike, večinoma živi v majhnih naseljih. Skoraj celotna Evropa, zahodni del Azije, Tibeta, Arabskega polotoka je napolnjena s to vrsto ptic. Naravna bivališča so peščene pečine, travniki, polja, skale. Tudi na območju Palarettika, v središču Altaja, lahko najdemo tudi žilo. Po ocenah Mednarodne zveze za ohranjanje narave galaksije je več kot 90 milijonov. Dahurijski džungli, kar je pogosto v vzhodni Aziji. Zunaj je videti kot navaden jackdaw.

Znak in način življenja ptičjih žuželk

  • Galki spretne, hrupne, inteligentne in družabne ptice. Ko letijo, so zelo odločno in dobro premikajo. Posebnost je njihov glas - zvonjen in melodičen. Med pticami bolj tesno komunicirajo z rooksom. Galki se običajno približajo človeštvu in gradijo gnezda v starih in zapuščenih hišah. Tako je lažje pridobiti hrano in komunicirati več kot v gozdu. Če vlačilec živi v gozdu, potem gnezdi na starih drevesih in votlinah. Živijo v parih v parih in ko pride čas gnezdenja, je ločen od pakiranja.
  • V prisotnosti prostega mesta se nahaja kup: od ene do nekaj deset par. V zimskem in poletnem času, ko se lahko razmnoževanje ali hranjenje, v skupini drugih posameznikov najdemo: rooks, starlingi, golobi in vrane. V jeseni in zimi se ptice zbirajo v jatah, ki začenjajo nomadsko življenje. V mešanih jatah lahko število ptic doseže do tisoč posameznikov.
  • Visoka stopnja družbenosti teh ptic se izraža v njihovi agresiji, kar se lahko pokaže v obnašanju znotraj gnezditvene kolonije. Nagnjeni kljun, puhasto perje na glavi in ​​hrbtu glave, krilca krilca - vsi ti znaki kažejo na agresijo proti sosednjemu posamezniku. Če objekt prevlada in se ne umakne, se začne spopad. Ti posamezniki imajo zelo dober spomin in razvite inteligence. Spominjajo se ljudi, ki so dobro uničili gnezda in glasno kričali pred njimi.

Značilnosti reprodukcije




Galki reprodukcijaPtice se nahajajo v iskanju sostanovalca še vedno v mladosti in razmerju traja zelo dolgo, radi radi skrbijo drug za drugega. Včasih si lahko ogledate, kako se med seboj presejejo perje. Posamezniki brez para se hranijo sami. V začetku pomladi paro začnejo zakonsko zvezo. Začnejo gnezditi gnezdo, in glede tega so vlačilci zelo skromni. Gnezdi se nahajajo na krajih, nedostopnih plenilcem. Pri gradnji gnezda sodelujejo moški in ženske. Kot materialno uporabo vejice, stebla, pritrditi gradnjo gnoja in zemlje.

  • Sredi pomladi samice začnejo polagati jajca. Nosite tri ali več jajc. Barva jajc je zelenkasto rjava ali modra, s številnimi obliži. Par v 20 dneh po vrsti inkubira piščance. Po tem se iz jajc pojavijo slepe in gole piščanci brez perja. Mesec dni kasneje so piščanci prekriti s perjem, vendar še niso pripravljeni na prvi let. Da bi končno postali močnejši in zapustili gnezdo, potrebujejo še 15 dni popolne oskrbe. Po odhodu se preselijo na polja in naselja, kjer se prepletajo z drugimi pticami in začnejo voditi nomadsko življenje.
  • Te ptice lahko včasih živijo v ujetništvu, če vzamete majhno punco. Zelo se hitro navadijo na osebo in vedno poskušajo komunicirati z njihovim mojstrom. Piščanci jedo veliko in pogosto, zato, če se odločite, da boste dobili žog, ga bo treba skrbeti. Lahko jo tudi naučite govoriti, pa tudi papiga. V ujetništvu ptice živijo malo dlje kot v naravi.
  • Polne ali popolnoma selitvene ptice živijo na severu in vzhodu Evrope, želja po letenju se povečuje z juga proti severu in od zahoda do vzhoda. V Angliji in Franciji so vlačilci sedentarni, v Zahodni Evropi so večinoma sedentarni, nekateri pa migrirajo v hladni sezoni. Večina ptic raje ostane v gnezditvenih krajih, če je dovolj hrane. Torej reči, da je migrant ptica ali prezimovanje, je nemogoče. Vse je odvisno od okolja.

Jejte žužke

Krila za ptice za krmo FotoPtica vlačilca je vseobsevna in njegova prehrana je pestra. On se hrani predvsem na krmi in zelenjavi. Poleti se hrani hroščem, ličinkam in metljem, mravljarjem, črvima, polžem in drugim nevretenčarjem. Izvleče večji plen: miši, kuščarji. On se hrani na mrazu, a veliko manj pogosto. Od rastlinske hrane raje gojijo rastline in različne jagode. Lahko jesti odpadke iz hrane, pogosto se lahko vidijo na odlagališčih smeti.

Običajno je hrana na prostem, na tleh, manj pogosto na drevesih, kopanje v tleh in gnoj. Pojdi k hišnemu v iskanju insektov - parazitov. V vasicah se hranijo v vrtovih, v bližini cest in smeti. Če se jackdaw poravna v bližini morja, lahko uživa v številnih morskih darilih. Ptice povzročajo hudo škodo na kmetijstvu, vendar pa jim prav tako koristi, saj jedo glodavce in škodljive žuželke.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný

© 2011—2021 amrifla.ru